ef073340e7d1dd1ca702f30e4e8c9c6f7424d381-1650605788
مقالات

دلایل ریپ زدن خودرو همگام حرکت چیست؟

  • آژانس دیجیتال مارکتینگ سپتا
  • 10 شهريور 1403
  • 1350 مشاهده


ریپ زدن ماشین و بررسی دلایل ریپ زدن خودرو

یکی از مهمترین و ضروری ترین وسایل نقلیه، ماشین می باشد که ممکن است گاهی اوقات دچار مشکلات و معایبی شود. یکی از این مشکلات، ریپ زدن خودرو به هنگام استارت زدن و حرکت است که هر کسی اگر سر رشته اندکی از تعمیرات خودرو داشته باشد می تواند بدون مراجعه به تعمیرگاه ماشین آن را برطرف کند.
هر وقت خودرو به خوبی کار نکرده و بعد از گذشت زمان با لرزش غیر طبیعی همراه شود به اصطلاح ریپ زدن گفته می شود و برای همه رانندگان این اتفاق افتاده است که هنگام روشن کردن و استارت زدن ماشین دوسه بار تکان خورده و به این حالت هم ریپ زدن می گویند. معمولا رایج ترین موارد ریپ زدن خودرو، یکی ریپ زدن ماشین در هنگام شتاب گرفتن و دیگری ریپ زدن ماشین در هنگام استارت زدن است.

وقتی موتور خودرو شروع به ریپ زدن میکند به نظر می رسد سرعت خودرو کم شده و موتور خودرو خوب کار نمی کند. و بسته به اینکه مشکل اصلی کجاست ممکن است چراغ چک روشن شود یا روشن نشود.
ریپ زدن در واقع به چه معنی است، در فرهنگ لغت ریپ زدن به معنی کار نکردن درست و به موقع چیزی در زمان خاص است که همیشه با مکث همراه است و همچنین به حرکت های نامتوازن که با مکث طولانی همراه است و کارکرد استاندارد وسایل را با اختلال مواجه می کند. پس صداهای ناهنجار، لرزش های غیر طبیعی و به عبارتی دیگر موتور خودرو به هر علتی نرم و یکنواخت کار خود را انجام ندهد، در اصطلاح می گویند که ماشین در حال ریپ زدن است.

اختلالات ذکر شده در مورد ریپ زدن خودرو، در شرایط مختلفی از جمله موارد زیر اتفاق می افتد:

-سرعت های بالای 80 کیلومتر در ساعت
-لرزش در حین حرکت با سربالایی
-حین دنده زدن و رها کردن کلاچ


پکیج خودرو| فروشگاه آنلاین لوازم یدکی

فروشگاه اینترنتی پکیج خودرو در جهت تهیه و توزیع قطعات یدکی خودرو با توجه به سه رویکرد : اصالت کالا، کیفیت مناسب، قیمت واقعی و درست.



10 دلیل ریپ زدن خودرو

1.سوخت


در هر ماشین همیشه باید از سوخت هایی با کیفیت بالا استفاده شود. کاهش سطح سوخت درون باک و همچنین اگر سوخت از کیفیت بالایی برخوردار نباشد باعث ریپ زدن خودرو میشود. وظیفه سیستم سوخت خودرو ذخیره سازی و تامین سوخت مورد نیاز خودرو است. در خودروهای با استاندارد یورو 4 به بالا حتما باید از سوخت مناسب و با کیفیت برای این خودروها استفاده شود.
اگر سوخت با آب هم مخلوط باشد خودرو خوب کار نمیکند و خودرو ریپ می زند. چنانچه بنزین کافی در باک خودرو نباشد در همه شرایط(سربالایی،سرعت بالا،و آرام …) خودرو ریپ می زند. در نتیجه اگر سوخت به مقدار کافی در باک ماشین موجود باشد باید دنبال عوامل دیگر بگردیم.


2.شمع


ماده سوختنی برای سوختن به جرقه نیاز دارد و در ماشین این جرقه قوی توسط شمع خودرو ایجاد می شود. پس اگر جرقه ماشین مناسب نباشد و دارای ایراد باشد باعث ریپ زدن خودرو و بد کارکردن آن می شود. سرشاخه های شمع باید مرتب تمیز شود هرازگاهی تعویض شود.
علاوه بر همه این موارد رسوبات موجود در روغن ماشین و تولید دوده بسیار زیاد باعث ایجاد آلودگی سر شمع های خودرو شده و در نهایت کیفیت قوس الکتریکی آن را کاهش می دهد. در نتیجه ایجاد چنین حالتی نیز خودرو دچار ریپ زدن می شود. براساس نظر کارشناسان خودرو پس از طی مسافت 40 تا 50 هزار کیلومتر باید آن را تعویض کنیم.


3.اگزوز و کاتالیزور


اگر در سیستم اگزوز و تخلیه ماشین ایرادی وجود داشته باشد گازهای سوخته شده به درستی تخلیه نمی شوند و در این صورت در کارماشین تداخل ایجاد شده است و باعث ریپ زدن خودرو می شود. در این مورد هیدروکربن های موجود در اگزوز را نمی تواند بسوزاند وبنابراین گوگردی را که موتور آزاد کرده را نمیتواند از بین ببرد و در این مورد ماشین اول ریپ میزند و اگر تعمیر نشود، ماشین دیگر روشن نمی شود و برای رفع این مشکل اگزوز، باید آن را به تعمیرگاه برد.


4.وایر


وایر، کار برق رسانی به شمع خودرو را انجام می دهد. اگر برق ضعیف به شمع برسد، جرقه مناسب ایجاد نمی شود و موتور به خوبی کار نمی کند و باعث ریپ زدن خودرو می شود.


5.کویل


کویل یک نوع سیم پیچی القایی است و در هر ماشین، باطری و برق دینام به وسیله کویل تقویت میشود و همیشه از طریق وایر به شمع منتقل می شود. پس اگر کویل، برق مناسب را تقویت و تولید نکند اختلال در شمع ایجاد می شود و خوب جرقه نمی زند و سوکت ها و سیم هایش دچار خرابی می شود موتور بد کار میکند و در نتیجه باعث ریپ زدن خودرو می شود.


6.سنسور اکسیژن


سنسورهای اکسیژن موظف هستند میزان غلظت یا رقیق بودن گازهای خروجی که از محفظه احتراق خارج می شوند را اندازه گیری کنند.
وقتی سنسوراکسیژن پالس مناسبی به ای سی یو نفرستد، نمیتواند درصد مناسب سوخت و هوا را مخلوط و ترکیب کند و در نتیجه سوخت رقیق یا غلیظ می شود و باعث می شود موتور خوب کار نکند و باعث ریپ زدن خودرو می شود. سنسورها باید به طور مرتب تمیز شوند و اگر خیلی آسیب دیده باشد باید آن را تعویض کنیم.


7.انژکتور کثیف


در موتورهای خودرو سیستم پاشش هر چهار سوزن آن باید با چهار سیلندر شبیه هم و به یک اندازه باشد پس اگر یکی از سوزن ها در این سیستم خوب کار نکند، باعث ریپ زدن خودرو می شود.


8.مپ سنسور


کار اصلی مپ سنسور در حقیقت ارائه میزان هوای مکش شده به ای سی  یا کامپیوتر ماشین می باشد. پس اگر این میزان به درستی گزارش نشود ترکیب ماده سوختنی به درستی انتخاب نمی شود واین علت نیز باعث ریپ زدن خودرو می شود.


جهت مشاهده مقاله سوزن انژکتور و علائم خرابی آن کلیک کنید.


9.فیلتر بنزین


همیشه باید صافی یا فیلتر بنزین خودرو را به موقع تعویض کنیم زیرا فیلتر جزء قطعات مصرفی  است که اگر این کار انجام نشود باعث کثیف شدن صافی می شود و در این صورت سوخت مناسب به انژکتور نمیرسد و کارایی اولیه را ندارد و موتور خوب کار نمی کند و باعث ریپ زدن خودرو می شود. و اصولا تعمیرکاران خودرو بر اساس تجربه بر این اصل پایبند هستند که بعد از هر 3 الی 4 باری که روغن ماشین را عوض می کنیم، صافی بنزین آن را عوض کنیم.


10.انژکتورهای کثیف


در یک ماشین انژکتورهای سوخت، وظیفه دارند سوخت را به داخل سیلندر ماشین اسپری یا پاشش کنند. سوخت در اینجا با هوا مخلوط میشود و باعث مشتعل شدن آن می شود. نازل های انژکتور سوخت به مرور زمان مسدود می شوند و ماشین خوب شتاب ندارد و باعث ریپ زدن خودرو می شود.


11.برق دزدی


چنانچه بنا به دلایل مختلفی خودرو دچار برق رفتگی شود و یا اینکه برق دزدی داشته باشد به محض استارت زدن اولیه به سیستم برق رسانی ماشین آسیب وارد می شود. به اصطلاح عامیانه خودرو حالت ریپ زدن مداوم پیدا می کند. باید بدانیم تخلیه باتری برای ماشین های جدید 50 تا 85 میلی آمپر در خودروهای قدیمی کمتر از 50 میلی آمپر است و اگر بیشتر از این مقدار بود بدانیم برق دزدی ایجاد شده است.


12.آب بندی سوپاپ ها


این مشکل در آب و هوای بارانی و مرطوب ایجاد می شود. اگر آب بندی در سوپاپ ها و محفظه احتراق دچار مشکل شود نسبت تراکم  سوخت و هوای دقیق نیست و در این حالت خودرو ما ریپ می زند.


13.تنظیم نبودن موتور خودرو


اگر در خودروی شما پیشرانه موقعیت میل لنگ نسبت به میل سوپاپ تنظیم صحیحی نداشته باشد و از این حالت خارج شود موتور دچار افت شده وتوان خود را از دست می دهد و به طور یکنواخت کار نمی کند و باعث ریپ زدن خودرو می شود.


ریپ زدن خودرو هنگام اول صبح


یکی از دلایل اصلی ریپ زدن خودرو شما هنگام صبح، مشکل در عدم آب بندی سوپاپ ها و ایراد در محفظه احتراق می باشد. وقتی سوزن انژکتور، بنزین را به طور کامل به سیلندر ارسال نکند سیلندر درست کار نمی کند و موتور به لرزش می افتد و برای رفع این مشکل باید هر سال سوزن انژکتور بنزین شسته شود. یکی دیگر از عوامل می تواند برق دزدی در خودرو باشد که علت آن هم ایراد در شمع است که باعث این مشکل شده است.


دلایل رایج در ریپ زدن خودرو در حالت روشن کردن


دلایلی وجود دارند که هنگام استارت زدن خودرو و روشن شدن باعث ریپ زدن خودرو می شود که این دلایل به صورت زیر است:


1.آسیب دیدگی تسمه تایم


تسمه تایم یکی از قطعات خیلی مهم در ماشین است که به صورت دوال که روی آن دندانه وجود دارد و بر روی میل لنگ ومیل سوپاپ قرار می گیرد و رانندگان همیشه باید آن را بررسی کنید که اگر ایرادی در آن وجود داشته باشد، ماشین روشن نمی شود و باعث ریپ زدن خودرو می شود.


2.وجود رطوبت در درپوش دلکو


در آب و هوای بارانی احتمال اینکه ماشین روشن نشود، بسیار بالا هست و رطوبت ایجاد شده در عملکرد سیستم احتراق اختلال می کند و در درپوش دلکوی آن رطوبت وجود دارد و باعث ریپ زدن خودرو می شود. و همیشه باید صبر کنید درپوش دلکو خشک شود یا با یک دستمال آن را خشک کنید و بهترین کار برای جلوگیری از این مشکل هنگام باران، خودرو را در مکانی سرپوشیده بگذارید.


3.فیلتر سوخت معیوب


یکی از قطعات اصلی در هر خودرو فیلتر سوخت آن است که وظیفه اصلی آن جلوگیری از ورود هرگونه ذرات اضافی است که در داخل سوخت وجود دارند. و با ورود به داخل سیستم سوخت خودرو باعث مشکلاتی به قطعات پیشرانه می شود. کثیفی و گرفتگی فیلتر به مرور زمان باعث پایین آمدن بازدهی موتور شده و خودرو ریپ می زند.


4.کویل های معیوب


اگر در قسمت اگزوز صداهای شبیه انفجار شنیده شود، نشانه خراب شدن کویل است. هنگامی که کویل دچار نقص باشد نمی تواند ولتاژ کافی را تولید کند و به شمع ارسال کند و احتراق آن با نقص مواجه می شود و سوخت مورد استفاده قرار نمی گیرد و از اگزوز خارج می شود و باعث ریپ زدن خودرو می شود.

 
بررسی علت ریپ زدن خودرو در سرعت های بالا


پلاتین موجود در ماشین وقتی سوخته شود باعث ریپ زدن خودرو می شود که این سوختگی را می توان با یک دستمال زبر تمیز کرد و اگر خیلی این سوختگی زیاد باشد و شکل پلاتین را تغییر دهد باید آن را تعویض کنیم. و در بسیاری از خودروهایی که تعداد پلاتین از یک عدد بیشتر است همه آن را باید بررسی و رفع کنند.
گاهی اوقات دهانه پلاتین تنظیم نیست که باید با استفاده از فیلر اندازه آن را تنظیم کنند.
وقتی موتور خودرو در حال کار کردن است دما آن با وجود این که استاندارد است آب از اگزوز خارج می شود در این حالت که آب خارج می شود احتمالا سرسیلندر ترک خورده است و آب سیستم در قسمت های مولد قدرت جریان پیدا کند از اگزوز خارج شود که در این صورت گفته می شود واشر سرسیلندر سوخته است. در این صورت واشر سر سیلندر را با چسب آغشته میکنند و در مکان خود قرار می دهند.


ریپ زدن خودرو وقتی موتور در دور آرام کار می کند


گاهی اوقات نیز ماشین در حالت دور آرام خاموش می شود و ریپ زدن خودرو ایجاد می شود که احتمالا علت آن نشتی لوله های مکش می باشد که در این صورت تمام قطعات را بررسی و مشکل منیفولد را رفع می کنند تا نشتی نداشته باشد و اتصال را محکم می کنند.
یکی دیگر از عوامل ریپ زدن خودرو، تنظیم نبودن پیچ گاز است که باید آن را تنظیم کرد تا دور آرام موتور افزایش پیدا کرده و موتور پیشرانه خاموش نشود.
و شاید سوراخ هوا در دور آرام مسدود باشد و برای رفع این مشکل نیز گرفتگی را باز کنید. بنابراین باید همیشه از تمیزی و گرفتگی قطعه مطمئن شوید.


ریپ زدن خودرو و خاموش شدن ماشین


در این حالت موتور قدرت ندارد و به طور محسوسی قدرت آن افت پیدا کرده است و احتمالا فیلر سوپاپ ها تنظیم نیست بنابراین باید حتما فیلر گیری شود. یکی از دلایل افت فشار در خودرو، نشتی و ترک در سیم هایی متصل به آن است و باید منیفولد را بررسی کرد و مشکل آن را حل کرد.
یک دلیل دیگر از علتهای افت قدرت ماشین، نداشتن بنزین کافی است و باید باک را بررسی کرد و اگر بنزین دارد و به موتور نمی رسد و(احتمال رسوب وجود دارد) باید بررسی شود .
چک کردن اهرم های گاز از اهمیت بالایی برخوردار است و باید همیشه آن را بررسی کرد و اگر این اهرم دچار مشکل باشد باعث ریپ زدن خودرو می شود.
پس اگر خودرو ما دچار این مشکلات باشد بعد ار ریپ زدن خاموش می شود و باید حتما توسط متخصص بررسی شود. برای جلوگیری از این مشکل قبل از سوار شدن ماشین باید موتور آن را چک کرد و از سالم بودن آن مطمئن شویم.


علت ریپ زدن خودرو در ماشین کاربراتوری


در ماشینهای کاربراتوری به خاطر مکانیسم متفاوتی که دارند ریپ زدن آن نیز متفاوت می باشد و می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-شل شدن اکسل
-نیم سوز بودن پمپ بنزین
-گیرکردن سوپاپ ها
-غلط بودن زمانبندی احتراق خودرو
-ایراد در کامپیوتر ماشین
-خراب بودن و تنظیم نبودن دهانه کاربراتور
-نشتی در سیستم واکیوم ماشین

در خودروهای کاربراتوری خاموش شدن موتور در دور آرام با سرعت پایین به خاطر لوله های مکش به کار رفته در خودرو است و نشتی دارد و برای رفع کردن این مشکل باید قطعات و متفولید را بررسی کرد و نشتی آن را گرفت.
گاهی ماشین ماشین در حالت در جا ریپ می زند که علت آن تنظیم نبودن پیچ گاز ماشین است. و سومین علت ریپ زدن در حالت درجا، انسداد و گرفتگی در سوراخ های قطعات ماشین است که برای رفع این مشکلات باید خودرو را به تعمیرگاه برد.


ریپ زدن خودرو در حالت گاز سوز


در خودروهای که به جایی بنزین از گاز استفاده می شود ممکن است ماشین ریپ بزند که در این حالت نیز ممکن است دلایلی وجود داشته باشد مثلا:
– ممکن است انژکتورهای گاز خراب باشد که باید آن را بررسی کنیم. برای حل این مشکل آن را تست می کنیم و اگر کاملا خراب شده باشد باید آن را تعویض کنیم.
-اگر سنسورهای دمای آب خراب باشد باعث نارسایی در خودرو شده و خودرو نمی تواند به حالت گازسوز تبدیل شود و در این حالت باعث اختلال میشود و باید آن را بررسی کنیم.
-اگر فیلتر مسدود شود باعث ریپ زدن خودرو می شود. عملکرد فیلتر به این صورت است که ذرات را جذب و از ورود آنها به داخل ریل انژکتور جلوگیری می کند، پس بهترین کار آن است که بعد از گذشت مدتی این فیلتر را عوض کنیم.
-یکی دیگر از علت های ریپ زدن خودرو تنظیم نبودن فشار خارجی از رگولاتور است. برای رفع این مشکل از دستگاه عیب یابی فشار خارجی را امتحان می کنند و اگر میزان اندازه آن کمتر از عدد 2 باشد با چرخاندن پیچ تنظیم، مشکل آن را برطرف می کنند.
-سنسور فشار خلا اگر مشکل داشته باشد و یا خراب باشد می تواند باعث ریپ زدن خودرو شود. در این صورت سنسور اگر خراب باشد اطلاعات خروجی فشار را به شکل نادرست به گاز می فرستد جلوی تبدیل گاز را می گیرد.


ریپ زدن خودرو در سربالایی


-اگر اهرم گاز تنظیم نباشد باعث ریپ زدن می شود. همیشه باید میزان گاز دریچه با میزان گاز پدال به یک اندازه باشد تا این مشکل ایجاد نشود.
-یکی دیگر از دلایل، نرسیدن کافی بنزین به موتور است و اگر محفظه بنزین رسوب کرده باشد ماشین ریپ می زند و در قدرت موتور افت ایجاد می شود. برای رفع این معضل باید محفظه را از رسوبات ایجاد شده پاکسازی کرد.
-یکی دیگر از عوامل ریپ زدن در خودرو نارسایی در فیلر سوپاپ ها ست، آب بندی نبودن کافی، سفت نبودن و خراب بودن آنها دچار این مشکل شده است و باید برای رفع این مشکل نیاز به فیلرگیری مجدد است.
-اگر در مسیر لوله ها نشتی وجود داشته باشد، باعث ریپ زدن خودرو می شود. در این مورد باید قطعات مربوط به منیفولد را محکم کنیم و باید قطعات را بررسی کرده تا احتمال نشتی وجود نداشته باشد.
-سرشاخ پلوس خودرو اگر خراب باشد باعث ایجاد زدن ضربه های متوالی در خودرو می شود موتور لرزش پیدا کرده و اگر تعمیر نشود باعث خراب شدن دسته موتور می شود.


ریپ زدن خودرو حین حرکت (ریپ زدن خودرو در حال شتاب گیری)


-یک ماشین زمانی از سلامت کامل برخوردار است که وقتی استارت می زنیم بدون هیچ گونه لرزش و خفگی روشن شود. و اگر هنگام روشن شدن شروع به لرزیدن کرد به اصطلاح مکانیکی گفته می شود ماشین ریپ می زند.
-اولین عامل بسیار مهمی که موجبات ریپ زدن خودرو را در حین روشن شدن و یا حرکت فراهم می آورد مسدود شدن مسیر خروج دود در ماشین است. به این معنی مقدار دودی در موتور ماشین بر اثر سوخت تولید می شود به دلیل مسدود بودن مسیر خروج نمی تواند به راحتی از خودرو خارج شود و این خود باعث ایجاد مشکل در عملکرد آن می شود.
-مورد دیگر سیستم برق رسانی مثل خرابی شمع، وایر و کویل می باشد.
-احتمال خراب بودن در مدار جرقه که باید مدار جرقه و چکش برق را بررسی کرد.


ریپ زدن خودرو در دنده 2


اگر موتور ماشین ایراد نداشته باشد هنگام حرکت هیچ صدایی نمی دهد ولی اگر دچار مشکل باشد در حالت دنده صدا می دهد و اغلب رانندگان از این حالت شکایت می کنند و علت این ریپ زدن می تواند نقص های زیر باشد:
وقتی خودرو روشن است و با دنده 2 در حال حرکت است اگر برق کافی و سوخت مورد نیاز به سیلندر نرسد یا کویل برق رسانی خوبی نداشته و همچنین سوزن انژکتور اگر خوب بنزین را به سیلندر منتقل نکند، موتور دچار لرزش شده وباعث ریپ زدن خودرو می شود
یکی دیگر از موارد بسیار مهمی که باعث ریپ زدن خودرو در حال حرکت می شود عملکرد ناقص دنده 2 است. آن هم در زمانی که بنزین موجود در باک ماشین به درستی با میزان هوا ترکیب نمی شود. نتیجه این اتفاق آسیب هایی را به خودرو از جمله خرابی پمپ بنزین، سنسورهای ورود هوا، سوزن انژکتور و ترکیب شدن بنزین با آب وارد می کند.


ریپ زدن خودرو در دنده 1


1.وایرهای خودرو اگر قدیمی باشد و دچار فرسایش شده باشد باعث برق دزدی در ماشین می شود و در این صورت ماشین ریپ می زند.
2.سوزن انژکتور ماشین اگر خراب باشد باعث ریپ زدن می شود.
3.اگرسنسورهای فشار هوا و سنسورهای اکسیژن خراب باشد تناسب بین ترکیب آب و بنزین به هم میخورد و خودرو ریپ می زند.
4.بهترین کار برای اینکه علت ریپ زدن خودرو را بیابیم، مراجعه به تعمیرکارهای حرفه ای است تا به سرعت مشکل آن را پیدا کنیم.


برای پیشگیری از ریپ زدن خودرو چکارکنیم؟


برای جلوگیری از خراب شدن ماشین و ریپ زدن آن، همیشه قبل سوار شدن باید موتور آن را بررسی کنیم و تا جایی که امکان دارد و آشنایی داریم، سیم های که قابل دید هستند را بررسی و از سالم بودن آن و عدم نشتی آن اطمینان حاصل کنیم.

به طور کلی می خواهیم به همه مواردی که باعث ریپ زدن خودرو و خاموش شدن آن میشود نگاهی مختصر بیاندازیم:
1-در زیر داشبورد کانکتور برق اصلی وجود دارد که در اثر گرما شل می شود. مثلا هنگامی که دزدگیر نصب میکنیم این حالت ایجاد می شود. قسمت دزدگیرها کانکتورها غیراستاندارد است و اگر نصاب دقت نکند باعث ریپ زدن وخاموش شدن ماشین می شود.
2.سوئیچ اینرسی (قطع کن پمپ بنزین).وقتی خودرو در دست انداز بیافتد یا به هر علتی به آن ضربه وارد شود باعث ریپ وخاموش شدن خودرو می شود.
3.اگر سوکت بنزین داخل کاپوت دچار ایراد شود باعث ریپ ماشین می شود.
4.ایراد در کانکتور پمپ بنزین داخل باک
5.در جلوی پای راننده سوکت برق پمپ بنزین وجود دارد که اگر این قطعه دچار مشکل شود باعث این موضوع می شود.
6.استپر موتور اگر کثیف یا مشکل داشته باشد باعث می شود سرعت خودرو کم شود و یا ریپ بزند.
7.اگر واشر مپپ سنسور، دچار هوا گرفتگی باشد این عامل نیز باعث ریپ زدن می شود.

در صورت بروز همه این ایرادها، چراغ چک ماشین روشن می شود و خودرو به صورت نامتوازن حرکت میکند و اگر این مشکل برطرف نشود چراغ چک آمپر نیز روشن می شود و باید به تعمیرکار مناسب مراجعه کرده و مشکل را برطرف کرد.



وب ‌اپلیکیشن پکیج خودرو را به صفحه اصلی خود اضافه کنید
با این کار، می‌توانید برای همیشه و بدون نیاز به بروز ‌رسانی از خدمات ما استفاده کنید
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن می باشید؟
  
وب ‌اپلیکیشن پکیج خودرو را به صفحه اصلی خود اضافه کنید
با این کار، می‌توانید برای همیشه و بدون نیاز به بروز ‌رسانی از خدمات ما استفاده کنید
1. روی دکمه Share در نوار پایین کلیک کنید.
2. گزینه Add to Home Screen را انتخاب کنید.
3. در قسمت بالا روی Add کلیک کنید.